top of page

Vanliga frågor om invaliditetsintyg
 

Vad kostar ett invaliditetsintyg?

Vad är syftet med ett invaliditetsintyg?

Undersökning av ortoped och utfärdande av invaliditetsintyg faktureras ditt försäkringsbolag. Som patient betalar du ingenting för besöket.

Syftet med ett invaliditetsintyg är att vara ett underlag i tillägg till journalhandlingar och din egen beskrivning av dina besvär när försäkringsbolaget bedömer din medicinska invaliditet med hjälp av medicinsk rådgivare.

Vem utfärdar invaliditetsintyg?

Invaliditetsintyg utfärdas av ortoped i de flesta fall. När försäkringsbolagen uppmanar sina kunder att skaffa ett invaliditetsintyg specificerar de sällan typ av läkare. Vi anser att specialister i ortopedi oftast är bäst lämpade att bedöma skador på kroppen. Handskador kan bedömas både av handintresserade ortopeder och handkirurger. De svåraste handskadorna bedöms lämpligtvis av handkirurg.

Kan jag boka ett vanligt läkarbesök?

Vår klinik är specialiserad på invaliditetsintyg. Vi erbjuder inte vanliga ortopedbesök. Det betyder att om du inte har en begäran om invaliditetsintyg från ett försäkringsbolag, kan vi tyvärr inte hjälpa dig.

Hur bokar jag tid?

Snabbaste sättet är att trycka på våra bokaknappar för Stockholm eller Göteborg. Ett mejl skapas som vi besvarar inom en dag. Sedan stämmer vi av med dig att försäkringsbolaget begär ett intyg och bokar sedan tid. Det går också bra att ringa och lämna ett meddelande. Då ringer vi tillbaka till dig inom 1-2 dagar.

Varför behöver ni en fullmakt?

Vi behöver en fullmakt för att kunna ta del av dina journaler som handlar om din skada. Fullmakten ordnar vi smidigt genom en länk med digital signatur via Scrive. Försäkringsbolaget har inte rätt att låta oss ta del av dina journaler eftersom den fullmakt du har givit dem bara gäller dem.

Hur lång är väntetiden?
Kan jag få ett invaliditetsintyg utan begäran från ett försäkringsbolag?

Hela processen från din första kontakt med oss till bokad tid är upp till 1-3 veckor i. Fotkirurgiska bedömningar kan ordnas inom 1 vecka. 

Vi utfärdar invaliditetsintyg enbart på begäran från svenska försäkringsbolag. 

Utfärdar ni intyg åt LÖF?

Vi utfärdar tyvärr inte invaliditetsintyg åt LÖF. Detta kan du få hjälp med inom regionansluten sjukvård, i första hand på den klinik där du har blivit behandlad för din skada.

Utfärdar ni även andra typer av intyg, t.ex. åt Försäkringskassan?

Vi utfärdar tyvärr inte intyg åt Försäkringskassan. Vår klinik är enbart inriktad på invaliditetsintyg på begäran av försäkringsbolag. 

bottom of page