IMG_2525_PeterSteer_1.jpg

VÄLKOMMEN TILL VÅR INTYGSMOTTAGNING 

Vi hjälper dig med utfärdande av invaliditetsintyg efter din skada på begäran av ditt försäkringsbolag. Tidigast ett år efter skadan brukar försäkringsbolagen fråga dig om du har kvarstående besvär. Om så är fallet, begär försäkringsbolaget att du kontaktar en läkare för att utfärda ett invaliditetsintyg.

På Ortopederna är vi ortopedspecialister med lång erfarenhet av frakturer och andra skador. Vi opererar själva frakturer och andra skador dagligdags och kan därför avgöra om det finns mer att göra för din skada, eller om dina besvär är bestående.

När vi utfärdar ett invaliditetsintyg gör vi en noggrann undersökning enligt försäkringsbolagets önskemål. Utifrån invaliditetsintyget och övriga medicinska uppgifter bedömer sedan försäkringsbolagen hur skadan ska ersättas. 

En undersökning tar 30-40 minuter och är kostnadsfri.

Vi har även mottagning på kvällstid.

Invaliditetsintyget färdigställs efter besöket och skickas till ditt försäkringsbolag.

Vi utfärdar invaliditetsintyg åt samtliga försäkringsbolag.

 

 

Ändrade rutiner p.g.a. COVID-19 (nya coronaviruset)

För att förhindra smittspridning har mottagningarna anpassats så att patienter inte ska vistas i väntrummet samtidigt. Vid ankomst till mottagningen ska du tvätta och sprita händerna. Undersökande läkare bär munskydd för att skydda dig som patient. 

BOKA TID FÖR INVALIDITETSINTYG I

GÖTEBORG & STOCKHOLM

Innan vi bokar en tid för undersökning, behöver vi fastställa med dig att ditt försäkringsbolag har begärt ett invaliditetsintyg av ortoped. Detta gör vi via mejl. Ibland behöver vi beställa journalhandlingar eller röntgenbilder. Den här processen brukar gå snabbt. Sedan bokar vi en tid. Undersökningen tar ca 30 minuter. Vi är verksamma i centrala Stockholm och Göteborg.

_F2A3046_PeterSteer_1_edited.jpg
 

KONTAKTA OSS

Ortopederna.com

Kungsgatan 24 | Stockholm

Stampgatan 14 | Göteborg

Mailadresser:

stockholm@ortopederna.com

goteborg@ortopederna.com

 

Postadress:

Mailbox 137 | 111 73 Stockholm

Tel: 08-559 24 077

 
 

MOTTAGNINGSLÄKARE

VANLIGA SKADOR VID 

INVALIDITETSBEDÖMNING

AdobeStock_242212974.jpeg

HANDLEDSFRAKTUR

Denna fraktur sitter i strålbenets (radius) bortre del. Vanligtvis är behandlingen gipsskena i fyra veckor. Om frakturen är lätt felställd, behöver den inte opereras, men frakturläget kan behöva justeras innan handleden gipsas. Om frakturen är mer felställd, opereras den oftast. Den idag vanligaste operationsmetoden är stablisering med platta och skruv, men även stiftning och Hoffmaninstrument förekommer.

AdobeStock_200284410.jpeg

FOTLEDSFRAKTUR

Vridvåld leder till fraktur på nedre delen av vadbenet eller skenbenet. Om bara vadbenet är brutet, räcker ofta behandling med gipsstövel i 6 veckor. Om frakturen är mer felställd behövs oftast en operation, vanligtvis med platta och skruv, och därefter gipsstövel i 6 veckor. 

AdobeStock_70774022.jpeg

FRAKTUR PÅ ÖVERARMEN

En mycket vanlig fraktur drabbar överarmens översta del. De allra flesta av dessa behandlas med en slynga mot smärta i några veckor med röntgenkontroll. I vissa fall måste dessa opereras med platta och skruv, märgspik eller protes. Bilden visar en fraktur på överarmens skaft. Sådana frakturer behandlas vanligen med ortos.

AdobeStock_57194857.jpeg

HÖFTFRAKTUR

Flera typer finns och nästan alla måste opereras med platta/skruv, märgspik eller höftprotes.

AdobeStock_77054766.jpeg

FRAKTUR PÅ UNDERBENET

Vanligt vid t.ex. utförsåkning. En liten felställning kan ibland gipsbehandlas, annars opererar man med märgspik eller platta/skruv.

img_6236.jpg

BÅTBENSFRAKTUR

Den vanligaste frakturen i handloven är båtbensfraktur. Även denna fraktur uppstår vid fall på utsträckt hand. Ibland måste en magnetkameraundersökning verifiera frakturen och behandlingen är i de flesta fall gips i ofta 8-10 veckor. Enstaka frakturer opereras med skruv.

_F2A3108_PeterSteer_1.JPG

DR. PETER STEER

 

Dr. Steer är specialistläkare i ortopedi med lång erfarenhet. Han är även överläkare på Norrtälje sjukhus. Där behandlar och opererar han frakturer och andra skador samt utför elektiva ingrepp såsom axel-, hand-, fot- och knäoperationer. Han har tidigare arbetat på Danderyds sjukhus samt Aleris Specialistvård.