VÄLKOMMEN TILL VÅR INTYGSMOTTAGNING
Vi hjälper dig med utfärdande av invaliditetsintyg efter din skada på begäran av ditt försäkringsbolag. Tidigast ett år efter skadan brukar försäkringsbolagen fråga dig om du har kvarstående besvär. Om så är fallet, begär försäkringsbolaget att du kontaktar en läkare för att utfärda ett invaliditetsintyg.
På Ortopederna är vi ortopedspecialister med lång erfarenhet av frakturer och andra skador. Vi opererar själva frakturer och andra skador dagligdags och kan därför avgöra om det finns mer att göra för din skada, eller om dina besvär är bestående.
När vi utfärdar ett invaliditetsintyg gör vi en noggrann undersökning enligt försäkringsbolagets önskemål. Utifrån invaliditetsintyget och övriga medicinska uppgifter bedömer sedan försäkringsbolagen hur skadan ska ersättas.
En undersökning tar 30-40 minuter och är kostnadsfri.
Vi har även mottagning på kvällstid.
Invaliditetsintyget färdigställs efter besöket och skickas till ditt försäkringsbolag.
Vi utfärdar invaliditetsintyg åt samtliga försäkringsbolag.
Ändrade rutiner p.g.a. COVID-19 (nya coronaviruset)
För att förhindra smittspridning har mottagningarna anpassats så att patienter inte ska vistas i väntrummet samtidigt. Vid ankomst till mottagningen ska du tvätta och sprita händerna. Undersökande läkare bär munskydd för att skydda dig som patient.
BOKA TID FÖR INVALIDITETSINTYG I
GÖTEBORG & STOCKHOLM
Innan vi bokar en tid för undersökning, behöver vi fastställa med dig att ditt försäkringsbolag har begärt ett invaliditetsintyg av ortoped. Detta gör vi via mejl. Ibland behöver vi beställa journalhandlingar eller röntgenbilder. Den här processen brukar gå snabbt. Sedan bokar vi en tid. Undersökningen tar ca 30 minuter. Vi är verksamma i centrala Stockholm och Göteborg.
KONTAKTA OSS
Ortopederna.com
Kungsgatan 24 | Stockholm
Stampgatan 14 | Göteborg
Mailadresser:
Postadress:
Mailbox 137 | 111 73 Stockholm
Tel: 08-559 24 077
MOTTAGNINGSLÄKARE
VANLIGA SKADOR VID
INVALIDITETSBEDÖMNING

HANDLEDSFRAKTUR
Denna fraktur sitter i strålbenets (radius) bortre del. Vanligtvis är behandlingen gipsskena i fyra veckor. Om frakturen är lätt felställd, behöver den inte opereras, men frakturläget kan behöva justeras innan handleden gipsas. Om frakturen är mer felställd, opereras den oftast. Den idag vanligaste operationsmetoden är stablisering med platta och skruv, men även stiftning och Hoffmaninstrument förekommer.

FOTLEDSFRAKTUR
Vridvåld leder till fraktur på nedre delen av vadbenet eller skenbenet. Om bara vadbenet är brutet, räcker ofta behandling med gipsstövel i 6 veckor. Om frakturen är mer felställd behövs oftast en operation, vanligtvis med platta och skruv, och därefter gipsstövel i 6 veckor.

FRAKTUR PÅ ÖVERARMEN
En mycket vanlig fraktur drabbar överarmens översta del. De allra flesta av dessa behandlas med en slynga mot smärta i några veckor med röntgenkontroll. I vissa fall måste dessa opereras med platta och skruv, märgspik eller protes. Bilden visar en fraktur på överarmens skaft. Sådana frakturer behandlas vanligen med ortos.

HÖFTFRAKTUR
Flera typer finns och nästan alla måste opereras med platta/skruv, märgspik eller höftprotes.

FRAKTUR PÅ UNDERBENET
Vanligt vid t.ex. utförsåkning. En liten felställning kan ibland gipsbehandlas, annars opererar man med märgspik eller platta/skruv.

BÅTBENSFRAKTUR
Den vanligaste frakturen i handloven är båtbensfraktur. Även denna fraktur uppstår vid fall på utsträckt hand. Ibland måste en magnetkameraundersökning verifiera frakturen och behandlingen är i de flesta fall gips i ofta 8-10 veckor. Enstaka frakturer opereras med skruv.
DR. PETER STEER
Dr. Steer är specialistläkare i ortopedi med lång erfarenhet. Han är även överläkare på Norrtälje sjukhus. Där behandlar och opererar han frakturer och andra skador samt utför elektiva ingrepp såsom axel-, hand-, fot- och knäoperationer. Han har tidigare arbetat på Danderyds sjukhus samt Aleris Specialistvård.